Τα τελευταία δεκαεπτά σχολικά έτη το σχολείο μας έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση σε πολλούς τομείς. Επιδιωκόμενος στόχος είναι να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο κι ότι υπάρχουν γύρω τους ή και πολύ μακριά τους άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθειά τους και τους οποίους έχουν την δυνατότητα να συνδράμουν. Ακόμα να εξασκηθούν στο να βάζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στην καθημερινότητά τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν ότι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο δεν γνωρίζει φυλετικά ή πολιτικά σύνορα ούτε κανενός είδους φραγμό.

Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς συγκεντρώθηκαν χρήματα σε κουμπαράδες, που βρίσκονται σε κάθε σχολική αίθουσα, για την λειτουργία δημοτικού σχολείου στη Σιέρρα Λεόνε της Δυτικής Αφρικής, το οποίο έχει κατά κάποιον τρόπο «υιοθετηθεί» από το δικό μας.

Συγκεντρώθηκε επίσης αρκετός ρουχισμός, σχολικά είδη και παιχνίδια, τα οποία δόθηκαν στην ενορία του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, για να  διανεμηθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη στην Ελλάδα αλλά και στην Μαδαγασκάρη.

Υιοθετήθηκε μέσω της οργάνωσης  ACTIONAID ένα αγόρι στην Κένυα της Ανατολικής Αφρικής.

Συγκεντρώθηκαν, τέλος, τρόφιμα για την χειμαζόμενη Ουκρανία.

Για τις παραπάνω δράσεις συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές 292 € για την υιοθεσία του Εμμάνουελ μέσω της ACTIONAID και 643,77 € για το σχολείο στην Σιέρρα Λεόνε.

Ο συγκεντρωτικός κατάλογος των κερμάτων και χαρτονομισμάτων, που καταμετρήθηκαν από τους μαθητές κατά το άνοιγμα των κουμπαράδων, φανερώνει τη δύναμη που έχει ο κάθε οβολός, που προσφέρεται με αγάπη, όσο μικρής αξίας κι αν φαίνεται ότι είναι. Πολλά μικρά κάνουν το μεγάλο. Μην ξεχνάμε ότι ένα μονόλεπτο μπορεί να έχει μηδαμινή αξία, ωστόσο 1.400 μονόλεπτα κάνουν 14 €…

ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΩΝ ΑΝΑ ΑΞΙΑ

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές / τριες που ευαισθητοποιήθηκαν στις δράσεις αυτές!!

Ο υπεύθυνος καθηγητής

Περράκης Ιωάννης, Θεολόγος

Εμφανίσεις: 37